Burse - Fonduri mutuale

Tribunalul Sibiu a admis solicitarea Concefa de intrare în insolvenţă

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

15.03.2012, 10:16 503

Tribunalul Sibiu a admis miercuri solicitarea Concefa Sibiu (COFI) pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat transmis de compania de construcţii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În urma solicitării de deschidere a procedurii de insolvenţă prin reorganizare depusă de debitorul Concefa, Tribunal Sibiu a hotărât, în şedinţa din data de 14 martie 2012, deschiderea procedurii generale de insolvenţă prin admiterea cererii debitorului", se arată în comunicat.

Ca urmare a deciziei Tribunalului Sibiu, Bursa a suspendat acţiunile Concefa de la tranzacţionare.

Consiliul de Administraţie al Concefa a decis la jumătatea lunii februarie introducerea cererii pentru deschiderea insolveţei, cu intenţia de reorganizare a activităţii, şi solicitarea către instanţă privind desemnarea societăţii profesionale Casa de Insolvenţă Transilvania drept administrator judiciar.

La începutul lunii martie, Concefa a anunţat că un acţionar, totodată reprezentant al unuia dintre principalii creditori ai constructorului, a cerut în instanţă anularea hotărârii CA privind introducerea cererii pentru deschiderea procedurii de insolvenţă.

Veniturile companiei de construcţii au scăzut cu 28% anul trecut, de la 128,7 milioane lei la 92,5 milioane lei, iar constructorul a înregistrat pierderi de 35,7 milioane lei, după un profit de 3,5 milioane lei în 2010, potrivit rezultatelor financiare preliminate. Cheltuielile au avansat cu 3,8% anul trecut, la 128,3 milioane lei, de la 123,5 milioane lei în anul anterior.

Concefa a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 85 milioane lei, mai redusă cu 24% faţă de anul precedent, când rulajul s-a plasat la 111,7 milioane lei.

Datoriile companiei au urcat de la 142,4 milioane lei în 2010 la 160,1 milioane lei. Totodată, creanţele s-au majorat anul trecut de la 42,6 milioane lei la 62,3 milioane lei.

Soţii Vasile şi Maria Cercel controlează 31,16% din acţiunile Concefa, iar o altă persoană fizică, Adina Maria Blajiu, deţine 31,5% din capital, potrivit celor mai recente date disponibile.

Compania are un capital social de 63 milioane lei, divizat în 630 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Acţiunile Concefa au închis şedinţa bursieră de miercuri în creştere accelerată, cu 14,06%, la preţul de 0,0102 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO