Burse - Fonduri mutuale

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, şi alţi trei administratori ai societăţii au fost amendaţi cu câte 30.000 de lei de ASF

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia

Autor: Liviu Popescu

24.10.2019, 00:06 737

Sancţionarea a venit ca urmare a faptului că administratorii SIF Oltenia au votat împotriva convocării adunării generale a acţionarilor, solicitată de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, în care urma să se discute inclusiv revocarea lui Ciurezu din funcţie l Anunţul, pe 23 octombrie, când s-a închis cursa pentru boardul BVB.

Tudor Ciurezu, preşedintele executiv al SIF Oltenia (SIF5), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa de la Bucureşti, dar şi administratorii Nicolae Stoian, Anina Radu, Carmen Popa au fost amendaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu câte 30.000 de lei fiecare, potrivit unui raport la bursă.

ASF a decis să îi sancţioneze pe cei patru pentru că nu au dat curs convocării adunării generale a acţionarilor SIF Oltenia, solicitată de acţionarii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, în care se solicita inclusiv revocarea din funcţie atât a lui Ciurezu, cât şi a ce­lorlalţi administratori. Ulterior, refuzul SIF Oltenia a ajuns în instanţă, iar societatea a fost obligată săptămâna trecută ca în maximum 60 de zile să convoace acţionarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO