Burse - Fonduri mutuale

UiPath estimează venituri în valoare de 1,2 mld. dolari pentru următorul an fiscal, sub aşteptările pieţei. Declin de 4% pe acţiuni

UiPath estimează venituri în valoare de 1,2 mld. dolari...
29.09.2022, 00:05 322

♦ Noile prognoze determină analiştii să îşi reducă target-urile de preţ ale acţiunilor.

UiPath (simbol bursier PATH), prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se aşteaptă la venituri de 1,18 miliarde de dolari în anul fiscal 2024, în creştere cu 18% faţă de rezultatul estimat pentru actualul exerciţiu financiar, însă sub aşteptările pieţei.

De asemenea, compania cu 7 miliarde de dolari capitalizare estimează că rata anuală de reînnoire de abonamentelor, calculată prin indicatorul ARR, va creşte cu 18% la 1,36 miliarde de dolari şi prog­no­zează că marja operaţională non-GAAP (generally accepted accounting principles) va urca de la an la an cu 300 până la 400 puncte de bază, raportându-se aici la pre­viziunile lansate la jumătatea anului fiscal 2023, mai precis pe 6 septembrie 2022, conform unui document publicat la Securities and Exchange Commission (SEC – autoritatea de reglementare a burselor americane).

„Vrem să atragem atenţia că aceste declaraţii reprezintă strict predicţii, iar rezultatele propriu-zise pot fi diferite de actualele afirmaţii“, scrie UiPath în documentul de la SEC.

Ulterior, Phil Winslow, analist al gigantului bancar elveţian Credit Suisse, a redus preţul ţintă pentru acţiunile UiPath, de la 37,5 dolari la 30 dolari per unitate, însă îşi menţine recomandarea de „outperform“ pentru companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO