Burse - Fonduri mutuale

UiPath încheie anul fiscal 2023 cu venituri de 1 mld. dolari şi îşi reduce pierderile

UiPath încheie anul fiscal 2023 cu venituri de 1 mld....

Autor: Liviu Popescu

17.03.2023, 07:30 455

♦ Acţiunile urcă ♦ Dines, CO-CEO: Pentru a spori agilitatea operaţională, companiile trebuie să facă mai mult fără să adauge mai mult.

UiPath (simbol bursier PATH), prima companie din România care s-a listat pe puternica piaţă de capital din SUA, în aprilie 2021, şi-a raportat miercuri seară rezultatele financiare aferente anului american fiscal 2023, acestea fiind peste aşteptările investitorilor de pe Wall Street, ceea ce a antrenat o apreciere puternică a cotaţiei. Astfel, acţiunile UiPath se apreciau joi după-amiază cu 16% în tranzacţiile de predeschidere, la un preţ de 17 dolari pe unitate.

„Am realizat o încheiere foarte puternică a anului fiscal 2023. În trimestrul al patrulea al anului fiscal 2023, ARR (ARR - Annualized Renewal Run-rate – n. red.) a crescut cu 30% faţă de 2022, în timp ce perfor­man­ţa veni­tu­rilor şi gesti­onarea disciplinată a costurilor au dus la o marjă operaţională non-GAAP record în trimestrul al patrulea şi la un flux de numerar liber ajustat non-GAAP pozitiv“, spune Rob Enslin, codirector executiv al UiPath.

„Intrăm în anul fiscal 2024 cu lansarea noilor noastre iniţiative de lansare pe piaţă conform calenda­rului şi cu un impuls în creştere, pe măsură ce atât clienţii, cât şi partenerii văd impactul pozitiv pe care platforma noastră de automatizare a afacerilor îl poate avea asupra angajaţilor, clienţilor şi afacerilor lor“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO