Burse - Fonduri mutuale

UiPath raportează rezultatele financiare pentru anul fiscal 2023: venituri de 1 mld. dolari, plus 19%, peste aşteptările analiştilor, şi îşi reduce puternic pierderile. Acţiunile se apreciază cu 15%. Compania se aşteaptă la profit pentru anul fiscal 2024

UiPath raportează rezultatele financiare pentru anul...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2023, 22:22 1592

UiPath (simbol bursier PATH), prima companie din România care s-a listat pe puternica piaţa de capital din SUA, în aprilie 2021, şi-a raportat miercuri seară rezultatele financiare aferente anului american fiscal 2023, acestea fiind peste aşteptările investitorilor de pe Wall Street, ceea ce a antrenat o apreciere puternică a cotaţiei în tranzacţiile de după închiderea şedinţei. Astfel acţiunile UiPath se apreciau cu 15% în tranzacţiile after-hours, la un preţ de 17 dolari pe unitate.

“Am realizat o încheiere foarte puternică a anului fiscal 2023. În trimestrul al patrulea al anului fiscal 2023, ARR (ARR - Annualized Renewal Run-rate – n.red) a crescut cu 30% faţă de anul precedent, în timp ce performanţa veniturilor şi gestionarea disciplinată a costurilor au dus la o marjă operaţională non-GAAP record în trimestrul al patrulea şi la un flux de numerar liber ajustat non-GAAP pozitiv", spune Rob Enslin, codirector executiv al UiPath.

"Intrăm în anul fiscal 2024 cu lansarea noilor noastre iniţiative de lansare pe piaţă conform calendarului şi cu un impuls în creştere, pe măsură ce atât clienţii, cât şi partenerii văd impactul pozitiv pe care platforma noastră de automatizare a afacerilor îl poate avea asupra angajaţilor, clienţilor şi afacerilor lor."

Pentru anul fiscal 2023, încheiat în ianuarie 2023, UiPath a raportat venituri de 1,06 miliarde de dolari, plus 19%. Pierderea a fost de 328 mil. dolari, faţă de 525 mil. dolari în 2022, dar pentru 2024 compania se aşteaptă să treacă pe profit de 120 mil. dolari.

"Pentru a-şi menţine avantajul competitiv şi pentru a creşte agilitatea operaţională, companiile trebuie să facă mai mult fără să adauge mai mult", spune Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath. "Acesta este punctul în care platforma UiPath Business Automation Platform, bazată pe inteligenţă artificială, joacă un rol strategic şi transformaţional pentru organizaţii. Prin combinarea soluţiei noastre de top de automatizare robotică a proceselor cu o suită completă de capabilităţi, UiPath le permite oamenilor să creeze mai uşor şi mai eficient modalităţi mai bune de a opera, de a inova şi de a obţine rezultate de afaceri."

UiPath are 8 mld. dolari capitalizare după o apreciere de 19% anul aceasta.

"Sunt mulţumit de rezultatele noastre şi de modul în care echipa a dus la bun sfârşit anul fiscal, în ciuda vânturilor externe şi macroeconomice din al patrulea trimestru al anului fiscal 2023", a declarat Ashim Gupta, directorul financiar al UiPath. "Angajamentul nostru de a impulsiona creşterea la scară, de a extinde marja operaţională şi de a genera un flux de numerar liber ajustat non-GAAP pozitiv se reflectă în perspectivele noastre pentru întregul an fiscal 2024, care implică o creştere de 350 de puncte de bază a marjei operaţionale non-GAAP şi un flux de numerar liber ajustat non-GAAP pozitiv pentru anul fiscal."​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO