Burse - Fonduri mutuale

Ultima strigare pentru cei care vor dividende din profiturile pe 2019 de la Petrom, Digi, SIF Moldova: investitorii mai pot cumpăra acţiuni doar în această săptămână

Ultima strigare pentru cei care vor dividende din...

Autor: Liviu Popescu

11.05.2020, 07:32 3293

Prin urmare, în această săptămână vor veni şi corecţiile acţiunilor, ceea ce înseamnă că de exemplu acţiunile Petrom se vor ieftini cel mai probabil cu 9%, adică randamentul dividendelor.

Zece companii listate la bursa de la Bucureşti, printre care Petrom (SNP), Digi Communications (DIGI), Farmaceutica Remedia (RMAH), SIF Moldova (SIF2), au în această săptămână ultima chemare pentru investitorii care vor să fie remuneraţi cu dividende din profiturile pe 2019, arată datele agregate de ZF.

Astfel, de exemplu în cazul Petrom, un investitor care vrea să beneficieze de dividende cu un randament de 9% la preţurile curente de tranzacţionare mai poate achiziţiona acţiuni SNP până pe 12 mai 2020, arată datele ZF. Ulterior, adică pe 13 mai 2020, acţiunile Petrom se vor corecta, adică se vor ieftini, cel mai probabil cu 9%, respectiv randamentul dividendului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO