Burse - Fonduri mutuale

Ultimele date legate de cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania: 7,6 milioane de salariaţi români au investiţii de 2,7 mld. lei la Banca Transilvania, cu alte cuvinte controlează 22,2% din cea mai mare bancă din România

Ultimele date legate de cei mai mari acţionari ai...

Autor: Liviu Popescu

20.01.2021, 00:05 8529

♦ NN Pensii, cel mai mare fond de pensii Pilon II din România, are 1,1 mld. lei la Banca Transilvania, adică 8,66% din capitalul social ♦ Doi administratori au stat pe bară în T3/2020 cu tranzacţionarea TLV, cel mai probabil aşteptând înregistrarea acţiunilor gratuite din octombrie.

Prin intermediul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie lunar cu o parte din salariul brut, circa 7,6 milioane de salariaţi români au ajuns cei mai mari investitori ai Băncii Transil­vania, numărul 1 în sectorul bancar ro­mânesc, arată datele agregate de ZF.

Astfel, cele mai recente deţineri ale fondurilor de pensii Pilon II – cele de la septembrie 2020, arată că viitorii pensionari ai României au investiţii de 2,7 miliarde de lei la Banca Transilvania, echivalentul a 22,2% din capitalul social al băncii listată la Bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO