Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar al Comvex Constanţa cere în instanţă anularea majorării capitalului social şi susţine că acest lucru a dat controlul companiei unor apropiaţi ai conducerii

Raimondo de Rubeis, 59 de ani, este membru în boardul Comvex Constanţa din 2003 şi acţionar cu 4%

Raimondo de Rubeis, 59 de ani, este membru în boardul Comvex Constanţa din 2003 şi acţionar cu 4%

Autor: Liviu Popescu

25.07.2017, 00:05 1070

Raimondo de Rubeis, membru în boardul Comvex Constanţa (CMVX), cere în instanţă anularea majorării de capital efectuate în decembrie, susţinând că acţionarii minoritari au fost blocaţi pentru a permite preluarea controlului operatorului portuar de către un grup afiliat conducerii companiei.

Comvex şi-a mărit capitalul social cu 15 milioane de lei, cea mai mare parte fiind aportul grupului britanic ArcelorMittal şi a două persoane fizice anterior neraportate ca acţionari semnificativi.

Ruxandra Ioana Nicola şi Anca Mihaela Drăgoi au ajuns să deţină câte o participaţie de 17,6% din companie, după ce au subscris în jur de 10,2 milioane de lei, potrivit datelor rapor­tate către bursă. Grupul ArcelorMittal, prin filiala Expert Placement Services Ltd, a subscris circa 4 mil. lei pentru a-şi păstra nediluată participaţia de 28%.

Solidmet SRL, companie controlată de omul de afaceri Corneliu Idu, care anterior deţinea 63% din Comvex, are acum o participaţie de doar 30,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO