Burse - Fonduri mutuale

Un acţionar cu 6% al operatorului portuar Socep Constanţa cere dividende de 4 mil. lei, adică un randament de 3%. Acţionarul, controlat de Stere Samara, care are deja 11,6% din Socep

Un acţionar cu 6% al operatorului portuar Socep...

Autor: Liviu Popescu

03.09.2020, 00:00 337

Sammarina Imobiliare, societate controlată de Stere Samara (43,4%) şi de Lidiea Samara (35%), solicită convocare acţionarilor operatorului operatorul portuar Socep Constanţa (SOCEP), companie listată cu 157 milioane de lei capitalizare, pentru aprobarea repartizării profitului net de 20 milioane de lei din 2019.

Astfel Sammarina Imobiliare, care are o deţinere de 5,88% din capitalul social al Socep, vrea ca suma de 15,5 mil. lei din profitul net să meargă spre profit nerapartizat, iar restul de 4,5 milioane de lei să fie distribuite investitorilor sub formă de dividende.

Potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar, valoarea brută a unui dividend este de 0,01 lei pe acţiune, ceea ce echivalează cu un randament de aproape 3% la cele mai recente preţuri de tranzacţionare.

Cel mai mare acţionar al Socep este grupul DD Constanţa, o societate pe acţiuni controlată de oamenii de afaceri constănţeni Ioan şi Nicolae Duşu (92%), potrivit datelor platformei Confidas. Printre acţionarii Socep se numără şi Stere Samara cu o investiţie directă de 11,6%, arată datele BVB. De la începutul anului 2020 acţiunile Socep s-au depreciat cu 11,2% pe o lichiditate de circa 600.000 de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO