Burse - Fonduri mutuale

Un administrator părăseşte board-ul Oil Terminal după două luni

Un administrator părăseşte board-ul Oil Terminal după...

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

27.10.2014, 00:00 244

Anca Maria Gherman a demisionat vineri din funcţia de membru în consiliul de administraţie al operatorului portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL), poziţie pe care o ocupa din vara acestui an. Demisia acesteia a avut la bază motive personale, potrivit unui anunţ al companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Gherman este lector universitar în departamentul de economie şi politici economice al ASE Bucureşti. În intervalul 2011-2013 aceasta a fost consultant economist al Băncii Mondiale, iar anterior a deţinut funcţia de economist în cadrul Fondului Monetar Internaţional. Ceilalţi membri ai board-ului Oil Terminal sunt Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan (preşedinte), Mihai Daniel Aniţei, Valeriu Ivan, Cristian Mihai Chebac, Corin Comşulea şi firma STAAR Rating.

Oil Terminal a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 50,9 milioane lei, în urcare cu 4% comparativ cu perioada similară a anului trecut. La finele lunii iunie, operatorul portuar avea pierderi de 1,4 milioane lei, în scădere de la 4,4 milioane lei în perioada ianuarie-iunie 2013. Compania este controlată de statul român, prin intermediul Ministerului Economiei, cu 59,6% din capitalul social. Acţiunile Oil Terminal au închis şedinţa de vineri în urcare cu 2,06%, la preţul de 0,099 lei/titlu. La această referinţă, compania are o capitalizare de 57,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO