Burse - Fonduri mutuale

Un bancher de la Raiffeisen intră în boardul Norofert în locul lui Cristian Logofătu, CFO Bittnet. Logofătu a cerut 30.000 de euro pentru demisia din board, funcţie în care a stat 10 luni

Un bancher de la Raiffeisen intră în boardul Norofert...

Autor: Tibi Oprea

30.03.2020, 00:00 3541

Norofert (simbol bursier NRF), cea mai recentă companie listată la Bucureşti, a anunţat la BVB că Logofătu Cristian, în calitate de reprezentant al Ivylon Management, va renunţa la funcţia de membru al consiliului de administraţie al producătorului de îngrăşăminte organice începând din 31 martie 2020 după ce fusese numit pe 26 iunie 2019, respectiv cu 10 luni înainte.

În convocatorul acţionarilor din 28 (29) aprilie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi se referă la aprobarea plăţii unei sume echivalentul în lei a 30.000 de euro cu titlu de remuneraţie pentru activitatea desfăşurată de Ivylon Management în calitate de administrator independent, „devenind, astfel, mandat cu titlu oneros”.

Astfel, pentru perioada rămasă din mandat, respectiv până la 28 iunie 2021, acţionarii companiei va trebui să aleagă un nou administrator independent şi membru al CA şi să aprobe remuneraţia de 3.000 de lei net lunar a acestuia, precum şi ne-remunerarea administratorilor actuali, Vlad Popescu, fondatorul companiei, şi Zuzanna Kurek, co-fondator Cornerstone Communications.

Propunerea consiliului de administraţie pentru noul administrator este Iuliana Muşat, director de investiţii la Raiffeisen Bank din 2014 încoace. În CV-ul Iulianei Muşat apare că a încheiat din 2007 până în 2019 tranzacţii importante, precum ofertele publice iniţiale ale unor companii mari listate la Bursa de la Bucureşti (Transgaz, Romgaz, Electrica, MedLife, Digi Communications, Grupul Sphera, Vinăriile Purcari), dar şi o ofertă de răscumpărare la Fondul Proprietatea, două emisiuni de obligaţiuni ale Municipiului Bucureşti şi o emisiune de obligaţiuni a Ministerului de Finanţe.

Din 1998 până în 2014, Iuliana Muşat a fost membru al directoratului şi director financiar al Raiffeisen Capital & Investment (RCI), divizie a Raiffeisen Bank. Anterior, din decembrie 1997 până în septembrie 1998 a fost director de finanţe şi IT la Leo Burnett, iar în perioada octombrie 1996-decembrie 1997 a lucrat la NEI Group.

Iuliana Muşat a finalizat studiile Facultăţii Politehnica din Bucureşti şi pe cele ale Academiei de Studii Economice (ASE), având şi o certificare CFA. Grupul Norofert este deţinut în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu, care deţine şi funcţiile de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie, în timp ce Ileana Popescu are o participaţie de 20,8%, iar Marius Alexe are un pachet de 10,25% din numărul de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO