Finanţe personale

Un ETF al unui broker a bătut fondurile de acţiuni în ultimii trei ani cu un randament de 40%

19 sep 2018 Autor: Liviu Popescu

Fondurile locale de acţiuni au livrat investitorilor randamente chiar şi de 40% din august 2015 până în august 2018 în contextul în care în această perioadă de timp piaţa de capital a atins maximul postcriză, evoluţie susţinută şi de profitabilitatea îmbunătăţită a unor emitenţi, potrivit celor mai recente date publicate de Asociaţia Administratorilor Fondurilor din România (AAF). Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 18%.

Cel mai ridicat randament în ultimele 36 de luni al unui fond local de acţiuni este livrat de ETF (exchange traded fund) pe indicele BET administrat de societatea de brokeraj Tradeville.

”Faptul că ETF BET Tradeville întrece randamentele din ultimii trei ani ale altor fonduri de acţiuni confirmă studiile făcute în SUA a căror concluzie a fost că o abordare pasivă este optimă în ceea ce priveşte administrarea fondurilor mutuale de acţiuni”, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

Bursa de la Bucureşti a primit „marfă” nouă în ultimii trei ani, atât prin listările unor companii private care au deschis noi sectore pentru tranzacţionare, ceea ce a permis administratorilor de fonduri mutuale să-şi diversifice portofoliile, cât şi prin emisiuni de obligaţiuni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2018

 
Cuvinte cheie:
ETF
, broker
, fondurile de actiuni
, randament
, administratori
, randamente
, fonduri mutuale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide