Burse - Fonduri mutuale

Un ETF al Vanguard, cel mai performant fond de acţiuni din România. Administratorul confirmă oficial că este scos la vânzare

Finanţe personale

Un ETF al Vanguard, cel mai performant fond de acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

05.11.2019, 07:45 3037

Fondul Proprietatea, Banca Transilvania şi Petrom sunt acţiunile din prima ligă bursieră de la Bucureşti care au cele mai mari alocări în portofoliul de investiţii al ETF-BET Tradeville, cel mai performant fond de acţiuni din România, ceea ce înseamnă că dinamica acestor acţiuni va fi reflectată în mare parte în randamentul fondului.

Vanguard, administratorul acestui fond, anunţă oficial în raportul semestrial că Tradeville, acţionarul majoritar, l-a scos la vânzare şi că potenţialul cumpărător a depus deja documentaţia la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi aşteaptă aprobarea pentru finalizarea tranzacţiei. ZF a scris din aprilie despre această tranzacţie, sursele indicând o valoare de sub 1 mil. euro.

„Precizăm că, potrivit discuţiilor purtate, intenţia poten­ţialului achizitor este de a dezvolta activităţile curente ale Vanguard Asset Management, inclusiv prin creşterea numărului de fonduri administrate de aceasta din urmă“, se arată în raportul semestrial al fondului ETF-Tradeville, administrat de Vanguard.

În toamna acestui an, polonezii de la Aforti au cumpărat 10% din Vanguard de la Tradeville, iar potrivit datelor ZF, aceştia vor să cumpere integral societate de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO