Burse - Fonduri mutuale

Un fond administrat de doi foşti bancheri a câştigat 14% în euro într-o lună. Ce reţetă au avut?

Un fond administrat de doi foşti bancheri a câştigat 14% în euro într-o lună. Ce reţetă au avut?

Autor: Roxana Pricop

28.09.2011, 00:07 3924

Strategia din spatele performanţei a fost pariul short pe indicii americani.

Administratorul fondului este societatea Piscator Capital, controlată de Liviu Ştefan Arnăutu, fost dealer-şef al Emporiki Bank, şi condusă de Dragoş Balaci, la rândul său fost bancher, lucrând ca dealer-şef la ABN Amro (în prezent RBS Bank). Audas Piscator are active de cca 500.000 euro, în condiţiile în care cel mai mare fond din piaţă are o avere de peste 300 mil. euro.

"Am luat poziţii short pe acţiuni şi pe indicele american DowJones şi astfel am obţinut randamentul de 14% din ultima lună. În ultimele luni, fondul Audas Piscator şi-a orientat investiţiile pentru a beneficia de conjunctura nefavorabilă de pe pieţele globale şi în cearcă să rămână poziţionat pe termen mediu pentru noi scăderi bursiere", a spus Dragoş Balaci (foto).

Luarea unei poziţii "short" pe un indice se face prin vânzarea la termen de contracte derivate construite pe respectivul indice şi reprezintă un pariu că indicele va pierde din valoare într-un anumit interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO