Burse - Fonduri mutuale

Un fond al Morgan Stanley avea în aprilie investiţii de 4,3 mil. dolari pe acţiuni din România

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

12.07.2011, 15:51 522

Fondul de invesiţii Morgan StanleyFrontier Emerging Markets, parte a grupului financiar americanMorgan Stanley, deţinea la finalul lunii aprilie acţiuni BRD (BRD),Banca Transilvania (TLV) şi derivate pe titlurile FonduluiProprietatea (FP) în valoare cumulată de 4,3 milioanedolari.

Morgan Stanley Frontier EmergingMarkets avea 0,04% din acţiunile BRD, evaluate la finele luniiaprilie la 1,5 milioane dolari, şi un pachet de 0,16% din titlurileBăncii Transilvania, care valora 1,3 milioane dolari, potrivit uneiraportări a fondului.

Acţiunile celor două bănciireprezentau 2,7% din activul net al fondului, de 105,4 milioanedolari.

Totodată, fondul mai avea înportofoliu 15 warrant-uri pe acţiunile Fondului Proprietatea emisede casa de brokeraj cehă Wood&Company, care erau evaluate la1,5 milioane dolari. Prin aceste derivate, fondul de investiţiiamerican deţine 0,05% din titlurile FP, având în vedere că unwarrant are activ suport pe 500.000 de acţiuni FondulProprietatea.

Dacă fondul Morgan StanleyFrontier Emerging Markets nu şi-a modificat expunerea, pachetul deacţiuni BRD ar putea fi vândut luni la Bursa de la Bucureşti cu 1,3milioane dolari (3,9 milioane lei), iar titlurile BănciiTransilvania ar valora 977.000 de dolari (2,8 milioanelei).

Totodată, pachetul de acţiuni FPeste evaluat în funcţie de preţul de la BVB la 1,3 milioane dolari(3,9 milioane lei).

Fondul Morgan Stanley FrontierEmerging Markets este adminstrat de compania Morgan StanleyInvestment Management. Profitul grupului financiar american MorganStanley a scăzut cu 45%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO