Burse - Fonduri mutuale

Un fond de investiţii israelian are acţiuni de 13 mil. euro în cadrul dezvoltatorului Globalworth

Un fond de investiţii israelian are acţiuni de 13 mil....

Autor: Andreea Neferu

12.10.2015, 11:43 707

Fondul de investiţii Altshuler Shaham Mutual Funds Management din Israel a ajuns să deţină 2,6 milioane acţiuni în cadrul companiei de dezvoltare Globalworth, echivalentul a 4,2% din titlurile acesteia, potrivit unui comunicat transmis către bursa din Londra.

Globalworth, companie condusă de grecul Ioannis Papalekas, are în prezent o capitalizare de 231 de milioane de lire sterline, potrivit datelor de la bursa din Londra, ceea ce înseamnă că la această valoare, titlurile aflate în portofoliul israelienilor s-ar putea ridica la 9,7 milioane de lire sterline (13 milioane de euro).

Fondul israelian gestionează un portofoliu de circa 15 miliarde de euro, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Globalworth a atras recent 53,8 milioane de euro printr-un plasament de acţiuni la bursa din Londra, sumă care este cu 54%, respectiv 18,8 milioane de euro, peste cea avută iniţial în vedere, de 35 milioane de euro.

Compania a anunţat că fondurile atrase vor fi folosite pentru noi investiţii, inclusiv în România, precum şi pentru finanţarea actualelor proiecte de dezvoltare.

Globalworth este unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, achiziţionând în ultimii ani mai multe proprietăţi, printre care clădirile de birouri UniCredit Tower, Tower Center, Cathedral Plaza, City Mall. În prezent, compania are în construcţie mai multe proiecte de birouri în zona Floreasca-Pipera Sud, printre care Bucharest One, Globalworth Campus şi Gara Herăstrău.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO