Burse - Fonduri mutuale

Un fond închis al Raiffeisen a strâns 26 mil. lei de la investitori într-o lună

Un fond închis al Raiffeisen a strâns 26 mil. lei de la...

Autor: Roxana Pricop

16.12.2015, 00:07 988

Fondul închis de investiţii Raiffeisen Mehrwert 2020, administrat de divizia austriacă a grupului financiar Raiffeisen, a atras 26,7 milioane de lei de la in­ves­titorii locali în noiembrie, potrivit ra­por­tului lunar al Aso­ciaţiei Adminis­tra­torilor de Fonduri (AAF).

Acest fond este spe­cia­lizat în plasamente în instru­mente cu venit fix. Po­trivit datelor raportate de societatea de admi­nistrare Raiffeisen Ca­pital Management, cele mai mari investiţii ale fondului erau obliga­ţiunile. Mai exact, cele mai mari investiţii ale fon­dului erau obli­ga­ţiunile corporative emise de grupul industrial belgian Sol­vay, cele emise de grupul internaţional de jocuri de noroc Novomatic şi cele emise de Volkswagen Leasing. Fondul a fost lansat la finalul lunii noiembrie.

Acesta este primul fond închis de in­ves­tiţii înregistrat în altă ţară decât Ro­mânia şi distribuit pe piaţa locală, po­trivit raportărilor AAF.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen

Distribuţia de fon­duri străine de investiţii a luat pro­porţii în special pe piaţa fondurilor des­chise de investiţii, plasamente din care in­vestitorii pot ieşi oricând doresc. Po­tri­vit datelor AAF, sumele plasate de inves­titorii locali în fon­durile străine de in­vestiţii se ridică la circa 500 mi­lioane de lei. Spre com­paraţie, fon­durile locale de investiţii au în conturi ac­tive de 21 miliarde de lei de la investitorii locali.

Pe piaţa locală, Raiffeisen Asset Mana­gement, controlată de grupul austriac, este al doilea cel mai mare administrator de fonduri cu active nete totale în gestiune de 6,6 miliarde de lei, echivalente unei cote de 22% din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO