Burse - Fonduri mutuale

Un fond mutual al Erste, scădere surprinzătoare de 450 mil. lei a activelor în iunie

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

06.07.2015, 00:07 1906

Fondul de obligaţiuni Erste Bond Flexible Ron, cel mai mare din piaţă, a înregistrat o scădere de 454 milioane de lei în luna iunie a activelor nete, până la 6,6 miliarde de lei. Aceasta este cea mai mare scădere de active raportată vreodată de un fond mutual. Fondul a obţinut un randament de -0,3% în iunie, iar faţă de începutul anului are un plus de 2,12%. Numărul de investitori s-a redus cu 1.800, până la 119.455.

Scăderea activelor aflate în administrarea celui mai mare fond mutual, ce deţine o cotă de peste 30% din întreaga piaţă de fonduri mutuale, are loc în contextul în care fondul a adoptat oficial în acest an metoda „marcării la piaţă“ pentru evaluarea titlurilor de stat şi a obligaţiunilor din portofoliul propriu. Prin această metodă de evaluare fondul este mult mai expus la volatilitatea de pe piaţa titlurilor de stat de pe plan local, dar şi de pe plan extern.

Pieţele financiare au fost volatile în luna iunie, investitorii reacţionând la riscul legat de un posibil exit al Greciei din zona euro. Cu toate acestea, fondul Erste Bond Flexible are un randament de circa 6% în ultimele 12 luni, iar în luna iunie a raportat un minus de 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO