Burse - Fonduri mutuale

Un investitor vrea să preia integral Conted Dorohoi şi oferă acţionarilor minoritari un preţ mai mare cu 30% faţă de cel de tranzacţionare

Un investitor vrea să preia integral Conted Dorohoi şi...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2019, 15:21 805

Investitorul Hamidi Haissan, acţionar majoritar al producătorului de textile Conted Dorohoi (CNTE), a primit aprobarea ASF pentru o ofertă publică de preluare obligatorie, la un preţ de 28 de lei pe acţiune, respectiv plus 30% faţă de preţul de piaţă al acţiunilor CNTE.

Numărul de acţiuni care fac obiectul ofertei este de circa 91.000, adică 37,9%, ceea ce înseamnă că dacă oferta se va încheia cu succes, investitorul poate să ajungă acţionar unic şi poate retrage compania de 5,2 milioane de lei capitalizare de la bursă.

Oferta este intermediată de BRK Cluj şi se desfăşoară între 15 februarie 2019 şi 28 februarie 2019. Valoarea totală a ofertei este de 2,5 milioane de lei.

De la începutul anului, acţiunile Conted Dorohoi sunt în scădere cu aproape 3%. Compania este una dintre cele mai puţin tranzacţionate de pe piaţa principală a bursei româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO