Burse - Fonduri mutuale

Un membru CA al SIF Oltenia este suspectat că ar fi prejudiciat firme din portofoliul societăţii

Autor: Musgociu Stefan-Pompi

18.03.2011, 16:55 82

Teodor Buzatu, membru CA şi director al DepartamentuluiPortofoliu SIF Oltenia, este suspectat că a favorizat încheiereaunor contracte între societăţi deţinute de membri ai familiei saleşi firme controlate de SIF, prin care companiile din urmă au fostprejudiciate, potrivit unui raport de audit.

SIF Oltenia (SIF5) a transmis, vineri, Bursei de ValoriBucureşti (BVB) un raport de audit intern, realizat în urma unorsesizări anonime care reclamau anumite situaţii legate deactivitatea lui Buzatu pe poziţia de director coordonator.

Deşi în raport se menţionează că reclamaţiile au venit dinpartea unui grup de acţionari ai SIF Oltenia, Gheorghe Blidaru,membru CA al SIF, a declarat că sesizările au fost anonime, fiindtransmise prin e-mail.

"Noi am vrut să fim cât se poate de transparenţi şi să facem overificare, de aceea am dispus un control al auditorului intern", aprecizat Blidaru.

Raportul de audit intern a fost analizat în data de 10 martie deceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, iarîn urma dezbaterilor Buzatu a demisionat din poziţia executivă,rămânând, însă, administrator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO