Burse - Fonduri mutuale

Un nou fond de investiţii cu 25 mil. euro capital apare pe piaţă Agista, parte a Impetum Group, îşi propune să analizeze 150 de companii şi să finanţeze zece dintre ele în primul an de activitate

Nicolae Kovacs, CEO al Agista şi Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Nicolae Kovacs, CEO al Agista şi Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Autor: Florentina Niţu

01.04.2022, 07:22 281

♦ Reprezentanţii fondului estimează că în 2024 acesta se va lista la Bursa de Valori Bucureşti ♦ Agista va lansa un accelerator pentru companii după start-up cu afaceri între 500.000 lei şi 3 mil. lei.

Impetum Group, care are sub umbrelă Roca Industry, un holding care reuneşte companii din do­meniul materialelor de construcţii, şi Roca X, instrument investiţional pentru start-up-urile de tehnologie, a lansat ieri Agista, un fond de investiţii alternativ, prin care îşi propune să finanţeze în acest an 10 companii cu potenţial ridicat de creştere, indiferent de domeniu, atât private, cât şi listate la Bursa de Valori  Bucureşti. Practic, obiectivul fondului este de a ajuta IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanţând şi accelerând creşterea acestora prin intermediul pieţei de capital.

„Prin fondul de investiţii pe care-l lansăm astăzi (31 martie – n. red.) vrem să aducem şi capital la bursă, şi companii noi în care vom investi înainte şi le vom îndruma spre Bursa de Valori. Agista este un fond de investiţii alternativ care îşi doreşte să fie un investitor instituţional pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi un investitor ancoră pre şi postlistare“, a spus Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group.

El a completat că Impetum Group îşi propune să aducă împreună oameni, idei, resurse, know how şi pasiune, pentru a maximiza valoarea din companiile româneşti în mai multe stadii de dezvoltare a acestora, fie că sunt start-up-uri, fie că sunt companii care cresc repede, fie că sunt companii mature care se află în dificultate. „Obiectivul nostru este să creăm un impact în economia României“, a întărit el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO