Burse - Fonduri mutuale

Un nou fond de investiţii de tip hedge care a atras 200 mil. dolari poate deveni în 2019 unul dintre cele mai mari din Londra

Un nou fond de investiţii de tip hedge care a atras 200...

Autor: Tibi Oprea

12.02.2019, 00:00 261

Un nou fond de investiţii de tip hedge condus de Michael Phelps, fostul şef al diviziei de finanţare europeană în cadrul BlackRock, a atras 200 de milioane de dolari de la Blackstone Group, una dintre cele mai mari companii globale de investiţii în acţiuni, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, citată de Bloomberg. 

Această operaţiune de piaţă face ca Tresidor Investment Management să se înscrie în cursa celor mai mari noi fonduri de investiţii de tip hedge din Londra din acest an. Stuart Roden, fostul preşedinte al fondului de investiţii de tip hedge Lansdowne Partners, se va alătura ca preşedinte neexecutiv, potrivit aceleiaşi surse, care a dorit să rămână anonimă.

Acesta a spus că îşi va începe activitatea în luna aprilie, dar a refuzat să facă alte comentarii. Phelps şi Edgar Senior, numit director executiv în cadrul Tresidor, şi-au injectat mare parte din banii lichizi în acest fond. Împreună cu Stuart Roden, prietenii şi familia, aceştia au investit aproximativ 50 de milioane de dolari.

Fondul de investiţii european multi-strategic va începe să tranzacţioneze pe 3 iunie şi urmăreşte să adune prin ofertă aproximativ 1,25 miliarde de dolari de pe piaţa de capital. Tresidor se va focusa pe tranzacţionarea de titluri de obligaţiuni cu dobânzi ridicate, obligaţiuni convertibile şi datorii suverane. Va avea o echipă iniţială formată din 15 membri, dintre care 10 vor fi profesionişti de investiţii. 

Dimensiunea medie a fondurilor noi de investiţii a scăzut din anii 2000 cu 72%, la doar 28 de milioane de dolari, în timp ce în ultimii trei ani au fost închise mai multe fonduri de investiţii de tip hedge decât au fost deschise. Asta face ca succesul iniţial al Tresidor să contrasteze cu mediul de creştere economică din ultimii ani. Michael Phelps a fost principalul manager de portofoliu pentru finanţare europeană şi credite alternative la BlackRock, unde a gestionat 35 de miliarde de dolari pentru cel mai mare manager de fonduri până la finalul lui 2017.

Absolvent al Universităţii din Cambridge, Phelps s-a alăturat BlackRock în 2009 după ce compania a achiziţionat R3 Capital Partners, unde acesta a fost partener.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO