Burse - Fonduri mutuale

Un nou lider. BT Asset Management depăşeşte Erste Asset Management la activele gestionate şi ajunge pe primul loc în topul administratorilor de fonduri din România

Un nou lider. BT Asset Management depăşeşte Erste...

Autor: Tibi Oprea

25.07.2022, 07:22 750

Cu o cotă de piaţă de 22,8%, BT AM are sub administrare active nete de 4,5 mld. lei Administratorul are cel mai performant fond deschis de acţiuni în ultimele 12 luni.

BT Asset Management, companie specializată în administrarea de investiţii, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, în contextul în care la finele lunii iunie 2022 avea sub gestiune active nete în valoare de 4,5 miliarde de lei, respectiv o cotă de piaţă de 22,8%.

Astfel, societatea de admi­nistrare a investiţiilor a depăşit Erste Asset Management, membră a grupului financiar austriac Erste Group, care la jumătatea acestui an avea sub administrare active nete de 4,44 de miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 22,5%, conform datelor agregate de ZF de la Asociaţia Admi­nistratorilor de Fonduri (AAF).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO