Burse - Fonduri mutuale

Un nou val de scădere pe bursele americane şi asiatice. Se intră într-o nouă zonă tulbure?

Un nou val de scădere pe bursele americane şi asiatice....

Autor: Departamentul Economic

23.10.2018, 09:49 187

În Statele Unite indicii S&P 500 şi Dow Jones au scăzut cu 0,43%, repectiv 0,5%, iar Nasdaq a urcat uşor, cu 0,26%, împins de companiile din tehnologie, printre care Alphabet şi Twitter.

Pe pieţele asiatice, Indicele Hang Seng din Hong Kong a suferit o cădere de aproape trei procente, iar Nikkei 225 la Tokyo a scăzut cu 2,67%. La Bombay BSE Sensex înregistra o depreciere de 0,55%.

Pieţele văd riscuri în disputele comerciale dintre SUA şi Japonia, tensiunile ce înconjoară decesul jurnalistului saudit, grijile iscate de bugetul italian sau acţiunile impredictibile ale preşedintelui american Donald Trump, comenteează Bloomberg.

„Pieţele internaţionale caută să se alinieze multelor tensiuni geopolitice ce afectează încrederea investitorilor”, spune NIck Twidale, CEO la Rakuten Securities Australia. „Sentimentele sunt pesimiste, iar pieţele sunt antrenate în corecţii de amploare”, spune Twidale.

Petrolul se tranzacţionează la minimul a cinci săptămâni, iar aururl a urcat cu 0,2%, la 1.223,93 dolari/uncie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO