Burse - Fonduri mutuale

Un număr de 40 de companii vor debuta miercuri pe piaţa AeRO a BVB. Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie

Un număr de 40 de companii vor debuta miercuri pe piaţa...

Autor: Marius Oncu

24.07.2015, 11:13 970

În rândul celor 40 de emitenţi care se transferă pe AeRO se află şi companii mai mari, precum Comvex Constanţa (CMVX) - capitalizare de 105,2 milioane de lei, Bucur Obor (BUCU) - 60,2 milioane de lei şi Chimcomplex (CHOB) - 56,9 milioane de lei, potrivit unui comunic at al Bursei de Valori Bucureşti.

Cea mai mare dintre companiile care trec pe AeRO, operatorul portuar Comvex Constanţa, este controlată indirect de două persoane fizice, Liviu-Marin Muntean şi Corneliu Idu, care prin firma Solidmet Bucureşti deţin 63,2% din acţiunile Comvex. În acţionariat se mai regăseşte Expert Placement Services cu o participaţie de 28,1% din titluri.

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie. Companiile care nu se transferă pe piaţa reglementată sau pe sistemul alternativ vor fi delistate.

În prezent, pe piaţă AeRO sunt admise la tranzacţionare 129 companii, cu o capitalizare cumulată de 2,15 miliarde lei (486,5 milioane euro).

AeRO este segmentul dedicat acţiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO, sub un concept reproiectat şi reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO