Burse - Fonduri mutuale

Un pachet de 1,2% din Sphera Group schimbă proprietarii pentru 5,9 mil. lei. Acţiunile urcă marţi cu 5,6% pe rulaj de 7,5 mil. lei, cel mai ridicat din ultimele cel puţin şase luni

Un pachet de 1,2% din Sphera Group schimbă proprietarii...

Autor: Tibi Oprea

25.11.2020, 00:00 168

Marţi, la ora 10.34, în sistemul Bursei de la Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie de tip DEAL cu un număr de 470.810 acţiuni Sphera Group (simbol bursier SFG), administratorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, în valoare de 5,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pachetul schimbat marţi reprezintă 1,2% din totalul acţiunilor Sphera Group, potrivit calculelor realizate de ZF. Tranzacţia a fost efectuată la un preţ de 12,5 lei pe unitate, respectiv acelaşi preţ cu cel din sesiunea precedentă. Marţi, acţiunile SFG au urcat cu 5,6%, înregistrând cel mai mare avans din rândul emitenţilor din prima ligă bursieră. De altfel, exceptând tranzacţia specială, Sphera a fost a cincea cea mai tranzacţionată acţiune din şedinţa de marţi, cu tranzacţii totale de 7,5 mil. lei, respectiv cel mai ridicat rulaj din ultimele cel puţin şase luni.

Tot marţi, la bursă au fost raportate trei tranzacţie specială realizate de Valentin Budeş, directorul financiar al companiei. Acesta a cumpărat pe 23 noiembrie, un număr de 1.970 de acţiuni SFG la preţul de 12,6 lei pe unitate, respectiv o valoare cumulată de 24.822 de lei, potrivit calculelor ZF. Acţiunile SFG înregistrează o scădere de 29,8% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 56,4 mil. lei, emitentul ajungând la 512,2 mil. lei capitalizare. Sphera Group este deţinută în proporţie de 27,3% de offshore-ul Tatika Investments, în timp ce Computerland Romania deţine 21,5% din capitalul social, Wellkept Group are un pachet de 16,3% din numărul de acţiuni, iar Lunic Franchising and Consulting LTD din Cipru are o participaţie de 11%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO