Burse - Fonduri mutuale

Un singur broker de la Bursă este responsabil de 57% din afacerile pe 2018 ale celor mai mari zece: marje de la 5% la 44%

Finanţe personale

Un singur broker de la Bursă este responsabil de 57% din...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2019, 07:33 1259

Cei mai mari zece brokeri independenţi de la bursa româ­neas­că, adică aceia care nu sunt afiliaţi unor grupuri bancare, au încheiat anul 2018 cu afaceri totale de 49 mil. lei, în ur­care cu 73% faţă de anul precedent, în timp ce rezultatul net a fost de 8,2 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Swiss Capital a avut afaceri de 28 mil. lei în 2018, ceea ce în­­seamnă că acesta a fost responsabil de 57% de afacerile to­ta­le ale celor zece. Brokerul a avut un re­zultat net de 12,2 mil. lei.

„În 2018 ofertele ocazionale de acţiuni sau obligaţiuni in­ter­­me­diate au mai ajutat brokerii să-şi rotunjească veniturile, însă fap­tul că o mare parte din intermediarii de top de la bursă s-au aflat anul trecut pe pierdere arată că pro­fi­ta­bi­li­ta­­tea acestora ră­mâ­ne sub presiune, mai ales pe partea de retail, un­de rulajele sunt incomparabil mai mici, iar cheltuielile ne­cesare sunt mai mari“, spu­ne Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO