Burse - Fonduri mutuale

Un singur fond de pensii şi-a majorat profitul în primul semestru

Un singur fond de pensii şi-a majorat profitul în...

Autor: Roxana Pricop

11.09.2015, 00:07 2409

Fondul de pensii private obligatorii Vital, administrat de Aegon, a raportat un plus de 9% al câştigului în primul semestru, celelalte şase fonduri înregistrând  scăderi de peste 70% ale profiturilor.

Volatilitatea ridicată de pe pieţele financiare a muşcat puternic din profiturile fondurilor de pensii private obligatorii care au scăzut cu peste 60% în primul semestru, până la un total de 265 mil. lei. Pe de altă parte, administratorii fondurilor au raportat câştiguri cumulate de peste 2,5 ori mai mari, graţie creşterii activelor în administrare.

Fondurile de pensii private au avut un prim semestru agitat. Criza din Grecia alături de continuarea scăderii preţului barilului de petrol au generat tensiuni pe pieţele financiare ale lumii, turbulenţele având impact şi la Bucureşti. Pe piaţa de titluri de stat volatilitatea a fost ridicată, iar bursa de la Bucureşti a avut un prim semestru modest, cu un câştig de 3%. Principalele investiţii ale fondurilor de pensii private obligatorii sunt titlurile de stat, care la 30 iunie deţineau o pondere de 65% în 21,6 miliarde de lei. Alte 19% din active au fost plasate în acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO