Burse - Fonduri mutuale

Un singur om din culisele puterii are Bursa la degetul mic: Darius Vâlcov

Un singur om din culisele puterii are Bursa la degetul...

Autor: Liviu Popescu

12.02.2019, 00:07 9558

ASF nu are nicio reacţie la afirmaţiile lui Darius Vâlcov care transformă bursa într-un „roller coaster“.

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă şi cel considerat arhitectul din spatele Ordo­nan­ţei 114, determină prin afirmaţiile sale o dinamică agre­sivă a acţiunilor bancare şi dă peste cap calculele investitorilor.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară monito­ri­zează zilnic, conform atribuţiilor legale, activitatea de tranzacţionare de pe piaţa de capital şi atunci când constată încălcări ale prevederilor legislaţiei aplicabile, ia măsurile legale care se impun“, a transmis ASF la solicitarea ZF.

Guvernul Dăncilă nu a transmis la solicitarea ZF dacă susţine afirmaţiile consilierului premierului. În august 2017 ASF începea o anchetă pe piaţa de capital după afirmaţiile lui Florin Cîţu cu privire la posibilitatea taxării activelor bancare, fiind vizat şi senatorul PNL.

„Nu s-a pus niciodată problema de renunţare la taxa pe active bancare. Vorbim de analize pe energie“, spune Darius Vâlcov, în cadrul unei emisiuni televizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO