Un zvon care cutremură industria de retail: gigantul american Amazon vrea să cumpere Carrefour şi să cucerească piaţa europeană

2 oct 2017 Autor: Ştefan Stan

Gigantul american Amazon ar intenţiona să cumpere retailerul Carrefour, într-o încercare de a-şi creşte prezenţa în Europa, potrivit presei franceze. Acţiunile Carrefour au devenit brusc vedeta bursei de la Paris după anunţ, chiar dacă încă nu există o dovadă clară a unui deal, scrie cotidianul francez Les Echos. Pe de altă parte acţiunile Amazon se poziţionează din 25 septembrie încoace pe o pantă ascendentă, vineri avansul faţă de şedinţa precedentă fiind de 0,5%. Valoarea de piaţă a Carrefour este de 13 miliarde de euro, mult sub valoarea Amazon, de aproape 400 de miliarde de euro.

Gigantul francez de hipermarketuri ar putea fi exact ce are nevoie Amazon pentru a creşte pe piaţa europeană a mâncării, una dintre cele mai mari din lume. Într-o notă publicată de analiştii de la Société Générale, Carrefour ar fi printre ţintele potenţiale din Europa, alături de reţelele franceze Casino sau Briton Morrisson. Momentan însă nu există vreo dovadă concretă legată de o ofertă, iar totul rămâne la nivel de zvon.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2017

 
Cuvinte cheie:
amazon
, carrefour
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide