Burse - Fonduri mutuale

Unde să investeşti la Bursă: La ce randamente ale dividendelor pentru 2018 se aşteaptă Tradeville

Unde să investeşti la Bursă: La ce randamente ale...

Autor: Liviu Popescu

25.01.2018, 00:07 5031

Tradeville, cea mai mare casă de brokeraj pe retail din România, cu aproape 6.000 de conturi de tranzac­ţionare active, estimează un randament potenţial al dividendelor de 25% în cazul Conpet Ploieşti şi de 19% la Nuclearelectrica, plătite în 2018 atât din profiturile pe anul trecut, cât şi din rezervele de numerar.

Analiştii au ajuns la aceste concluzii pe baza rezul­tatelor financiare la nouă luni ale celor două companii, dar şi în contextul în care acţionarul majoritar, statul român, va continua politica de maximizare a veniturilor din dividende fiind restricţionat doar de lichidităţile existente, se arată într-o analiză a Tradeville văzută de ZF.

Conpet Ploieşti ar putea avea în 2018 o rată de alocare de 305% din profit, adică este posibil ca societatea să plăteasca dividende şi din numerar şi lichidităţi, dacă statul îi va solicita acest lucru.

La 30 septembrie 2017, numerarul şi investiţiile pe termen scurt ale Conpet totalizau 344 de milioane de lei, adică 40% din capitalizarea companiei de atunci. Din aceşti bani, compania a plătit şi dividende suplimentare de 85 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO