Burse - Fonduri mutuale

Unde se duc banii de pensie ai românilor: NN Pensii, cel mai mare fond Pilon II din România, intră în acţionariatul Digi cu 86 mil. lei. Investiţii substanţiale şi la Petrom, BRD, TLV

Unde se duc banii de pensie ai românilor: NN Pensii, cel...

Autor: Liviu Popescu

28.04.2020, 07:30 1359

♦ La decembrie 2019, fondul de pensii administrat privat al NN Pensii avea investiţii de 5 miliarde de lei în acţiuni, din care 4,3 miliarde de lei erau în acţiuni listate la Bursa de la Bucureşti ♦ Spre comparaţie, la S1/2019 investiţia totală în acţiuni era de 3,5 mld. lei, din care circa 3 mld. lei la acţiuni de la BVB ♦ Banca Transilvania, cel mai mare plasament în acţiuni al NN Pensii, circa 1 mld. lei ♦ Majorare substanţială, adică cu 40% ca număr de acţiuni, la BRD şi cu 36% la Petrom. 

Fondul de pensii administrat privat NN Pensii, cel mai mare din România, a intrat în acţionariatul operatorului de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI), arată datele agregate de ZF din raportul anual al NN Pensii publicat luni.

Astfel NN Pensii are o investiţie de 86 de milioane de lei (18 mil. euro) la Digi Communi­cations, plasament realizat în ultimele şase luni din 2019. Spre comparaţie, cea mai mare investiţie în acţiuni a NN Pensii este la Banca Transilvania, de circa 956 mil. lei, arată raportul la decembrie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO