Burse - Fonduri mutuale

Unde-şi ţin românii kilogramele de aur

Unde-şi ţin românii kilograme de aur

Autor: Roxana Pricop

30.07.2011, 15:30 2989

Societatea Certinvest, cel mai mare administrator independent deinvestiţii personalizate, a cumpărat peste zece kilograme de aur învaloare estimată de cca 350.000 euro pentru câţiva dintre clienţiisăi aflaţi în căutarea unui plasament care să-i protejeze deturbulenţele de pe pieţele financiare.

"Câteva persoane ne-au cerut să cumpărăm peste zece kilograme deaur pe care îl ţin depozitat la bănci elveţiene. Averile acestorasunt mari şi prin achiziţiile de aur fac o diversificare aportofoliului", a spus Eugen Voicu, preşedintele societăţii deadministrare Certinvest.

Firma gestionează personalizat averi de 30 mil.lei de la 100 declienţi. Goana după aur, considerat unul dintre cele mai sigureplasamente în vremuri de criză, a fost alimentată de temerile unuiposibil default al Greciei şi mai recent al SUA.

Cele mai consistente achiziţii de aur sunt însă intermediate debancheri. Piraeus Bank, singura bancă care vinde aur clienţilor demasă, a anunţat că a vândut peste 75 de kilograme de aur în 2011,în timp ce BCR a vândut circa 250 kilograme de aur către clienţiide private banking.

Vineri, BNR a anunţat un preţ de 154,01 lei pentru gramul deaur, în condiţiiile în care la începutul lunii preţul a fost de 140lei pentru un gram şi în iulie 2010 cca 122 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO