Burse - Fonduri mutuale

Unirea Shopping Center rămâne societate listată şi se transferă pe AeRO

Unirea Shopping Center rămâne societate listată şi se...

Autor: Ioana Tudor

16.02.2015, 17:48 470

Acţionarii Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), a doua cea mai mare companie de pe RASDAQ cu o capitalizare bursieră de 172,6 milioane de lei, au decis astăzi în AGA transferul acţiunilor pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS-AeRO operat de bursa de la Bucureşti (BVB).

Compania administrează două centre comerciale, în Bucureşti şi Braşov, şi este controlată de familia Adamescu prin intermediul firmei The Nova Group Investments România, cu 74% din capitalul social. SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10%, iar alţi investitori de pe bursă deţin circa 16% din acţiuni. La AGA au fost prezenţi deţinătorii a 80,3% din capitalul social, ceea ce înseamnă că SIF-ul nu a participat la adunare.

Piaţa RASDAQ se va desfiinţa la finele lunii octombrie, iar companiile listate aici mai au o săptămână pentru a convoca AGEA în care să decidă dacă se delistează sau dacă rămân pe bursă, pe ATS sau pe piaţa reglementată. Printre companiile mari care au decis să se mute pe ATS se numără Foraj Sonde Craiova (FOSB), deţinută de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, şi producătorul de ulei vegetal Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia. Tot astăzi ar urma să ia o decizie privind viitorul pe bursă şi Cocor Bucureşti, care deţine centrul comercial cu acelaşi nume situat în centrul capitalei.

Acţiunile Unirea Shopping Center s-au tranzacţionat cel mai recent pe 6 februarie, în creştere cu 7% la preţul de 58 lei pe titlu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO