Burse - Fonduri mutuale

Unit-linked-urile, lovite de scăderea bursei

Unit-linked-urile, lovite de scăderea bursei

Autor: Anelis Baciu

28.03.2016, 00:07 1660
Românii care au investit în poliţele de asigurare unit-linked (cu componetă de investiţie) au ieşit pe pierdere în ultimul an sau în cele mai fericite cazuri au obţinut un câştig marginal, în con­diţiile în care randamentele s-au situat între minus 1% şi 1% pe an, arată o analiză a ZF pe baza datelor financiare pu­bli­cate de companiile de asigurări. Câştigurile aduse de asi­gu­ră­rile unit-linked au scăzut dramatic în ultimii ani. În 2008-2009, anii de boom ai economiei, randamentele ajungeau la circa 15% pe an.

„Pieţele financiare au evoluat foarte prost. Pe instru­mentele cu venit fix, obligaţiuni, titluri de stat şi depozite ban­care, randamentul a fost puţin peste zero, în timp ce acţiunile au fost pe pierdere, de aceea se explică randamentele în minus la poliţele unit-linked cu structură echilibrată“, a ex­plicat Dragoş Cabat, managing partener al companiei de con­sultanţă financiară Financial View.

Poliţa unit-linked Mix 50 administrată de NN Asigurări, cel mai mare asigurător de viaţă, a generat un câştig de 1,1% din martie anul trecut până în prezent. Un randament similar l-au avut şi poliţele unit-linked cu un portofoliu echilibrat de investiţii ale Metropolitan Life şi BCR Viaţă. Poliţa unit-linked a Allianz-Ţiriac a marcat o scădere de 1% în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO