Burse - Fonduri mutuale

Unul dintre cei mai mari strategi de pe Wall Street avertizează: Septembrie va stabili un nou record pe bursă, însă luna viitoare ar putea fi marcată de o corecţie de 10%

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

07.09.2021, 14:38 5335

Tom Lee, unul dintre cei mai cunoscuţi strategi de pe Wall Street, prezice o perioadă profitabilă pentru investitori în septembrie, relatează CNBC.

Conform strategului, S&P 500 va creşte luna aceasta cu 100 de puncte, însă avântul indicelui are o dată de expirare.

„Am putea remarca un raliu cu adevărat puternic în septembrie. Pentru o bună parte din 2021, nu am crezut că a existat vreo fereastră în care să încapă vreo corecţie de 10%. Acum, considerăm că acea fereastră marcată de declin ar putea veni în luna octombrie”, a spus Tom Lee, cofondator al companiei de cercetare Fundstrat Global Advisors.

Lee atribuie vulnerabilitatea unui cumul de riscuri fiscale şi monetare, la care se adaugă incertitudinile cu privire la pandemie şi sezonul gripal.

„Ne apropiem tot mai mult de reducerea măsurilor aplicate în pandemie. Atunci, retorica plafonului de datorie va reveni în spaţiul public şi, dacă vor exista temeri cu privire la plafonul datoriei, piaţa obligaţiunilor se va panica.”

De obicei, dacă piaţa bondurilor trece printr-o perioadă grea, efectele sunt observate şi în acţiuni. Însă între timp, Lee sugerează că ar putea efectua o serie de achiziţii.

El susţine că nesiguranţa oferită de cazurile cu varianta Delta şi impactul economic al coronavirusului vor determina Rezerva Federală (banca centrală americană) să prelungească măsurile actuale. Potrivit lui Lee, mişcarea reprezintă o reţetă perfectă pentru noi maxime istorice în pieţe.

Un strateg din cadrul gigantului bancar Citi avertizează că S&P ar putea scădea cu până la 10% în septembrie

Anterior, Julian Emanuel, analist în cadrul furnizorului de date BTIG, a afirmat că luna septembrie ar putea înregistra o scădere de 10%-20% pe indicele de referinţă S&P 500.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO