Burse - Fonduri mutuale

Unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii de tip hedge a livrat randamente de aproape 15% anul trecut

Unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii de tip...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2019, 13:29 971

Fondul de investiţii Bridgewater Associates, reprezentativ pentru sectorul hedge fundurilor, a livrat investitorilor randamente de 14,6% pentru anul trecut deşi pieţele s-au prăbuşit masiv pe final de an, potrivit unui document citat de Bloomberg.

Firma cu baza în Westport, Connecticut, este cel mai mare fond de investiţii de tip hedge fund (n.red: fonduri de investiţii care se angajează în speculaţii folosind linii de credit sau capital împrumutat), la nivel global, cu active de 160 de miliarde de dolari.

Pure Alpha Strategy a reuşit să înregistreze acest randament dar majoritatea fondurilor din piaţă s-au confruntat cu pierderi masive din cauza volatilităţii ridicate care a lovit pieţele în ultimele luni, transformând 2018 într-unul dintre cei mai slabi ani din istoria industriei.

Fondurile de tip hedge au pierdut în medie circa 6,7% din valoarea portofoliilor în 2018, potrivit indicelui HFRX, reprezentativ la nivel global pentru hedge fund. Această performanţă poate fi comparată şi parţial corelată cu declinul de 4,4% al indicelui bursier S&P 500.

Încă de la înfiinţarea fondului în 1991, Pure Alpha Strategy a înregistrat randamente anualizate nete de 12%, potrivit documentului. Managerul tranzacţionează la nivel global  de-a lungul a peste 150 de pieţe.

Firma a fost fondată de miliardarul Ray Dalio, iar în prezent este condus de David McCormick şi Eileen Murray.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO