Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Bursa trece pe roşu la mijlocul zilei, cu scăderi de 0,5-1% la toţi indicii

UPDATE: Bursa trece pe roşu la mijlocul zilei, cu...

Autor: Roxana Rosu

17.03.2020, 10:08 240

Bursa a trecut pe scădere după ce deschisese şedinţa de marţi pe un ton optimist, toţi indicii fiind pe minus la ora 12.00, cu scăderi între 0,5% şi 1%.

Indicele principal al Bursei de la Bucureşti, BET, afişa un minus de 0,5%, BET-Fi, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 0,3%, iar indicele energetic, BET-NG de 1%.

Majoritatea companiilor din structura BET au trecut şi ele într-un teritoriu negativ, cu -1,7% la Banca Transilvania şi BRD, -1,8% la Nuclearelectrica, -1,3% la Transgaz, -1,% la Romgaz. 

În schimb, Fondul Proprietatea are un avans de 1,7%, la fel ca şi Medlife.

Pe plan extern, bursele europene au intrat într-un rollercoaster marţi dimineaţă pe fondul pachetelor de stimul economic anunţate de mai multe guverne europene pentru a combate efectele coronavirusului. 

Indicele pan-european Stoxx 600 a deschis pe plus, dar afişează în prezent -1,9%. Indicele francez CAC 40 a fluctuat şi el de pe „verde” pe „roşu”şi are acum un minus de 1,4%, iar indicele german DAX coboară cu 1,5%.

 

 

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de marţi pe un ton optimist, toţi indicii fiind pe verde la ora 10.00, cu creşteri cuprinse între 1,5% şi 3%.

Indicele principal al Bursei de la Bucureşti, BET, afişa un plus de 2,5%, BET-Fi de 1,6%, iar BET-NG de 3,2%.

După primele minute de tranzacţionare, principalele acţiuni listate trec şi ele pe verde, cu 2,3% la Banca Transulvania, 2,6% la BRD, 12,7% la Digi şi creşteri de 2,5%-4% la companiile din energie.

Medlife rămâne în scădere, cu un minus de 8,5%.

Ieri, indicele principal BET a avut a şasea cea mai slabă şedinţă din istoria de circa 23 de ani, arată datele ZF, ca urmare a unui climat investiţional tulbure pe bursele europene, în pofida reducerii dobânzilor aproape de zero din partea celei mai puternice bănci centrale din lume, dar şi în contextul insituirii stării de urgenţă în România.

Pe parcursul şedinţei din 16 martie, indicele principal BET a pierdut circa 800 de puncte şi a ajuns de la 7.882 de puncte la 7.127 de puncte, adică o prăbuşire de 9,6%. Pe de altă parte, capitalizarea totală a companiilor listate a scăzut ieri cu 11 mld. lei la circa 119 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO