Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Farmaceutica Remedia, distribuitor de medicamente controlat de omul de afaceri Norbert Ţăruş, a răscumpărat 10% din acţiunile proprii: tranzacţii de 6,4 mil. lei. Vânzător, chiar CEO-ul

UPDATE: Farmaceutica Remedia, distribuitor de medicamente...

Autor: Tibi Oprea

13.01.2021, 16:58 228

UPDATE: Farmaceutica Remedia a raportat miercuri la bursa de la Bucureşti după închiderea şedinţei de tranzacţionare că Valentin Norbert Ţăruş, CEO şi acţionar majoritar al distribuitorului de medicamente, şi SC Ţăruş Media SRL, societate deţinută în proporţie de 51% de Norbert Ţăruş şi în proporţie de 49% de Ashton Monica Manuela, au vândut pe 12 ianuarie un număr de 10,6 milioane de acţiuni (10% din capitalul social) la preţul de 0,6 lei pe unitate, tranzacţii care s-au ridicat la 6,4 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF. Tranzacţiile coincide cu numărul total de acţiuni subscrise în cadrul ofertei publice de răscumpărare.

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH), controlat de omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş, a anunţat miercuri la bursa de la Bucureşti că pe 11 ianuarie s-a încheiat Oferta Publică de cumpărare iniţiată de societate prin care au fost răscumpărate un număr de 10,6 milioane de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social şi 100% din ofertă, pentru 6,4 milioane de lei.

În urma încheierii ofertei, procentul deţinut de ofertant este de 10,3% sub condiţia cofirmării finale conform procedurilor Bursei de Valori Bucureşti şi ale Depozitarului Central.

Preţul de cumpărare a fost de 0,6 lei pe acţiune, iar metoda de alocare a fost pro-rata. IFB Finwest a acţionat ca intermediar al ofertei care s-a derulat de la 23 decembrie 2020 până la 11 ianuarie 2021. Data tranzacţiei a fost 12 ianuarie, în timp ce data decontării este 14 ianuarie 2021.

Pe 20 februarie, Farmaceutica Remedia raporta la Bursă că Norbert Ţăruş, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie, şi-a majorat participaţia la companie, de la 70,15% la 85,15% din capitalul social. 

În luna decembrie 2019, Farmaceutica Remedia a anunţat pe Bursă că vinde cele aproape 100 de farmacii deţinute pentru o sumă de minimum 5 milioane de euro, iar în luna februarie 2020, Help Net, parte a grupului german Phoenix, a achiziţionat 52 dintre unităţi pentru un preţ maxim de 8,5 mil. euro. La finele lunii iulie, transferul de activitate pentru cele 52 de farmacii a fost încheiat.

Farmaceutica Remedia are 66,8 milioane de lei capitalizare, după ce acţiunile sale s-au apreciat cu 66,2% în ultimele 12 luni, pe fondul unor tranzacţii de 19,3 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO