Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Haos total pe bursă. Acţiunile Băncii Transilvania au ajuns la minus 9%

UPDATE: Haos total pe bursă. Acţiunile Băncii...

Autor: Ştefan Stan

15.01.2019, 11:36 21868

UPDATE ora 12:05 Acţiunile BT au ajuns la minus 8,72%

UPDATE ora 12:00 Acţiunile BT au ajuns la minus 8,15%. 

UPDATE: Acţiunile BT au ajuns la minus 6,87%. 

După prăbuşirea de luni, când acţiunile Băncii Transilvania au închis cu un minus de aproape 10%, prăbuşirea continuă cu minus 3,96%, la numai o oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. 

BRD de asemenea a scăzut cu 1,55%. Deşi indicele BET a deschis iniţial într-o creştere uşoară, câştigurile au fost rapid şterse de pierderile băncilor. La ora 11:30, indicele BET era în scădere cu 0,44% , în timp ce BET-Fi avea o scădere de peste 1,20%. 

Companiile listate la Bursa de la Bucureşti au pierdut luni 4,3 mi­liarde de lei din capita­lizare, la 139 mld. lei, în con­diţiile în care pră­buşirile acţiunilor ban­ca­re au determinat scă­derea indicelui principal BET la minimul din 2016 încoace, potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe baza datelor BVB.

Indicele BET a înregistrat o scădere de 4,2%, cel mai abrupt declin din rândul burselor din Uniunea Europeană, po­trivit datelor Bloomberg. Declinul a venit în contextul în care Guvernul a oferit investitorilor o primă in­di­caţie cu privire la modalitatea de taxare a băn­cilor, printre cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO