Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: S-a închis oferta de vânzare de acţiuni a Transport Trade Services pentru retail. Până la 12:00, ora închiderii, erau subscrieri de 324 mil. lei. Ulterior, ordinele trimise de brokeri pentru formulare primite până la ora 12:00, au urcat subscrierile la 464 mil. lei

 UPDATE: S-a închis oferta de vânzare de acţiuni a...

Autor: Liviu Popescu

04.06.2021, 13:02 1611

UPDATE: La ora 14:00 volumul acţiunilor subscrise pe tranşa pro-rată este de 20,6 milioane de acţiuni, adică un total de 432 mil. lei la care se adaugă si tranşa cu alocare garantată de 31,5 mil. lei, adică un total al subscrierilor de 464 mil. lei.

La ora 12:00 erau aproape 14 milioane de acţiuni subscrise pe tranşa pro-rata, restul de 6 milioane venind după închidere, fiind vorba de ordine introduse de brokeri pentru formulare preluate până în ora 12:00. Tabloul complet, vineri după ora 18:00 când cel mai probabil va fi stabilită şi rata de alocare

 

Pentru investitorii de retail, oferta de vânzare de acţiuni a Transport Trade Services (TTS), pentru venirea la bursa de la Bucureşti, s-a închis vineri la ora 12:00, fiind subscrise aproape 14 milioane de acţiuni pe parcursul a două săptămâni de ofertă pentru tranşa cu alocare pro-rată, adică cea pentru care acţionarii vânzători sunt dispuşi să vândă 750.000 de acţiuni.

Cu alte cuvinte, rezultă o rată de suprasubscriere de 19 ori, adică pe baza caracteristicilor din ofertă dacă un investitor a subscris 1.000 de acţiuni, el va primi 52 de acţiuni. Mai sunt câteva case de brokeraj care introduc ordine în sistem, fiind vorba de subscrieri primite până în ora 12:00.

Totul va depinde însă de subscrierile de pe tranşa instituţionalilor şi dacă acţionarii vânzători vor mai alege să vândă din deţineri. Potrivit datelor ZF, subscrierile pe tranşa instituţionalior, cărora le sunt alocate prin ofertă 12,5 milioane de acţiuni, încă nu se închiseseră.

În total, pe tranşa de retail (formată din cea cu alocare garantată, de 1,5 milioane de acţiuni şi închisă în câteva secunde la startul ofertei, şi cea cu alocare pro-rată, de 14 milioane de acţiuni), subscrierile se ridică la circa 324 milioane de lei, adică valoarea totală a ofertei.

Micii investitori au avut însă doar 15% din ofertă, restul mergând către investitori instituţionali.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO