Burse - Fonduri mutuale

Urmează sezonul raportărilor financiare aferente T3/2019. Alexandru Ilisie, OTP AM: Dintre câştigători ne aşteptăm să facă parte companiile din sectorul energetic şi cel bancar

Finanţe personale

Urmează sezonul raportărilor financiare aferente...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2019, 07:00 633

OMV Petrom (SNP), cea mai valoroasă companie listată la Bursa românească, va da startul pe 30 octombrie rapor­tă­rilor financiare aferente celui de-al treilea trimestru din 2019, fiind urmată de BRD SocGen (BRD) pe 6 noiembrie şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe 11 noiembrie.

Analiştii se aşteaptă ca societăţile din sectorul energetic şi cel bancar să se prezinte în faţa investitorilor cu rezultate pozitive, în linie cu primele două trimestre ale anului, spre deosebire de cele de utilităţi şi servicii.

„La fel ca şi în celelalte două trimestre ale acestui an, ne aşteptăm ca rezultatele companiilor să fie influenţate de sectorul de activitate din care fac parte, astfel, între câşti­gă­tori ne aşteptăm să facă parte companiile din sectorul ener­ge­tic şi cel bancar, iar în categoria celor cu rezultate sub aştep­tări să facă parte companiile de utilităţi şi servicii“, spune Alexandru Ilisie, director de investiţii OTP Asset Management, administrator a circa 580 mil. lei, pentru ZF.

Ilisie spune că rezultatele la nouă luni sunt la fel de importante ca raportările anuale, prin prisma faptului că oferă o predictibilitate asupra cifrelor realizate pentru tot anul şi o estimare mai apropiată de realitate a dividendelor pe care le-ar putea oferi companiile listate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO