Burse - Fonduri mutuale

Urmează un cutremur pe marile pieţe de capital: Autorităţile europene cred că bursele pot suferi corecţii masive, după actualele creşteri

Urmează un cutremur pe marile pieţe de capital:...

Autor: Dorin Oancea

02.09.2020, 12:13 3295

Pieţele bursiere se pot confrunta cu corecţii semnificative după ce creşterile actuale care au depăşit bazele lor economice, afectate de coronavirus, a declarat miercuri Autoritatea europeană pentru valori mobiliare şi pieţe (ESMA).

ESMA avorbeşte de o „posibilă decuplare” a câştigurilor de pe piaţa financiară de economia afectată de pandemia COVID-19, ridicând întrebări cu privire la sustenabilitatea revenirii actuale a burselor.

ESMA a declarat că ultimul său raport despre tendinţe, riscuri şi vulnerabilităţi a continuat să vadă pericole foarte mari pe pieţe.

Pieţele bursiere au crescut cu 40% în zona euro de la mijlocul lunii martie, când statele au impus blocaje pentru a combate pandemia şi economiile au intrat în recesiune. FMI se aşteaptă la o scădere de peste 10% a PIB-ului zonei euro în acest an, cu o uşoară redresare în 2021.

Există o „perioadă prelungită de risc, pentru investitorii instituţionali şi cu amănuntul, de apariţie a unor corecţii suplimentare - posibil semnificative - ale pieţei”, a spus organul de supraveghere al UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO