Burse - Fonduri mutuale

Uztel caută pieţe noi pentru a supravieţui barilului ieftin

Uztel caută pieţe noi pentru a supravieţui barilului...

Autor: Radu Bostan

17.02.2015, 00:04 230
Producătorul de utilaj petrolier Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) simte impactul ieftinirii petrolului în bugetele de investiţii ale clienţilor, astfel că managementul ia în calcul reprofilarea fabricii pentru a deservi alte pieţe până când preţul barilului revine la 80 de dolari.
 
„Avem semnale că piaţa este în scădere. Foarte mulţi parteneri ne-au anunţat că şi-au redus volumul de investiţii şi pro­babil că nu vor reveni decât atunci când şi preţul barilului îşi va reveni. Un preţ undeva la 80-90 de do­lari pe baril ar tre­bui să fie mulţu­mitor pentru toată lumea“, a spus Ion Zidaru, di­rec­torul general al Uztel.
 
Compania nu a fost încă afectată de prăbuşirea preţului petrolului la jumătate în decurs de 12 luni, iar cifra de afaceri a Uztel a crescut cu 13% anul trecut, la 73,5 milioane de lei. Profitul net s-a redus însă faţă de anul 2013 cu 18%, la 1,6 milioane de lei, deoarece compania a trebuit să finanţeze din surse proprii unele investiţii. Uztel este în reorganizare judiciară din 2010 şi băncile se feresc să-i acorde credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO