Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti are oferte la export de 12 mil. dolari, cât vânzările pe un an

Uztel Ploieşti are oferte la export de 12 mil. dolari,...

Autor: Radu Bostan

25.11.2015, 00:05 551

Producătorul de echipamente de sondă Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) negociază contracte de export de 12,6 milioane de dolari (52,6 mil. lei), echivalentul cifrei de afaceri pe un an întreg, livrarea fiind preconizată până la finalul anului 2016.

Afacerile companiei, care se află în reorganizare, au suferit din cauza crizei din industria petrolieră. Vânzările au scăzut cu 35% în primele nouă luni, la 34,6 milioane de lei, iar rezultatul final a devenit negativ.

Uztel susţine însă că se poate baza pe un portofoliu de comenzi posibile la export, plus contracte în lucru destinate pieţei interne şi în valoare de 35,5 milioane de lei la 30 septembrie, potrivit unei propuneri de modificare a planului de reorganizare. Compania a propus şi obţinut acordul acţionarilor să amâne cu un an plata unor datorii de 13 milioane de lei acumulate înaintea insolvenţei, pentru a face investiţii cu care să reziste în contextul reducerii comenzilor din industria petrolieră.

Acţiunile Uztel au scăzut cu 27% de la începutul anului, iar compania are acum o capitalizare de 14,5 milioane de lei. O asociaţie formată din angajaţi, manageri şi firme terţe controlează Uztel cu o participaţie de aproape 84%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO