Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti vrea să se extindă la export prin parteneriate în America şi Africa. „Anul viitor vrem dublarea afacerilor în SUA“

Remus Borza, avocat, controlează Euro Insol, administratorul Uztel, companie intrată în insolvenţă în 2010

Remus Borza, avocat, controlează Euro Insol, administratorul Uztel, companie intrată în insolvenţă în 2010

Autor: Radu Bostan

14.10.2014, 00:06 250
Furnizorul de echipamente pentru industria petrolieră Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) are în plan să se asocieze în companii mixte cu parteneri externi (joint-venture), urmărind astfel să obţină acces la noi pieţe şi să-şi mărească amprenta la export unde trimite circa 40% din producţie.
 
Scopul principal al asocierilor va fi de a asigura şi mentenanţă în zonele în care sunt folosite echipamentele Uztel, a căror arie de vânzare se întinde din ţările ex-sovietice până la continentul american, dar prezenţa fizică a companiei va acorda un impuls şi exporturilor în ansamblu.
 
„Beneficiarii noştri externi doresc în general să asigurăm şi service pentru echipamentele noastre, or, este destul de greu pentru noi să ne deschidem service-uri în anumite zone ale lumii, aşa că trebuie să cooptăm parteneri locali. Ideea este să facem fie reprezentanţe, fie parteneriate de tip joint-venture în Statele Unite şi Africa de Nord, zone unde se vând foarte bine echipamentele noastre“, a spus Ion Zidaru, directorul general al Uztel.
 
Veniturile companiei din vânzarea produselor finite în străinătate s-au dublat în primul semestru din 2014, ajungând la o valoare de 15,7 milioane de lei şi compensând un declin de 3 milioane de lei al vânzărilor pe piaţa internă, către cifra de 18,5 milioane de lei. Vânzările totale ale Uztel au crescut cu 21% în prima jumătate a anului, la 35,2 milioane de lei. Polonia, Franţa şi Germania sunt principalele destinaţii comunitare ale exporturilor, în timp ce încasările în dolari vin în special de la firme din Venezuela şi Trinidad, potrivit raportului semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO