Burse - Fonduri mutuale

Uzuc Ploieşti, companie controlată indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, a cumpărat 94,4% din acţiunile Sistemplast de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Uzuc Ploieşti, companie controlată indirect de omul de...

Autor: Tibi Oprea

07.07.2020, 17:54 1307

Producătorul de utilaje şi linii tehnologice Uzuc Ploieşti (UZC), controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, a anunţat marţi la Bursă că a achiziţionat un pachet de 2.138 de acţiuni, reprezentând 94,4% din capitalul social al Sistemplast, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea ca urmare a licitaţiei organizate de Consorţiul de lichidatori judiciari al combinatului chimic.

Sistemplast, companie al cărei obiect de activitate principal sunt operaţiuni de mecanica generală, a înregistrat transferul de acţiuni de la Oltchim la Uzuc în 2 iulie 2020. Charity Holding, o societate cu sediul în Liberia, deţine restul de 5,2% din companie, în timp ce trei acţionari din Cipru, Grecia şi Insulele Virgine au 0,4% din numărul de acţiuni.

Uzuc Ploieşti este controlată în proporţie de 83,7% de A1 Impex din Cluj-Napoca, o societate deţinută integral de Sinterom Cluj, producător de componente pentru industria auto şi electrotehnică listat la Bucureşti pe piaţa AeRO şi controlat în proporţie de 62,8% de Contactoare Buzău, producător de aparate de distribuţie şi control al electricităţii. Compania Contactoare este la rândul său controlată în proporţie de 80,6% de grupul de firme Serviciile Comerciale Române fondat de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Uzuc Ploieşti are 11,4 milioane de lei capitalizare după ce de la începutul anului acţiunile emitentului au scăzut cu 25% pe fondul unor tranzacţii de 65.400 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO