Burse - Fonduri mutuale

Vae Apcarom Buzău raportează plus 70% la profit la nouă luni

Vae Apcarom Buzău raportează plus 70% la profit la...

Autor: Ioana Tudor

12.11.2014, 00:03 163

Producătorul de material rulant voestalpine Vae Apcarom Buzău (simbol bursier APC) a raportat un profit net de 7,7 milioane de lei (1,75 mil. euro) în primele nouă luni ale anului, în urcare cu 71% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Evoluţia a fost determinată de majorarea cu 53% a câştigului din activitatea de bază şi de trecerea pe profit financiar.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 2,8% în primele nouă luni, la 76,1 milioane de lei.

Vae Apcarom este controlată de grupul austriac voestalpine VAE. Compania buzoiană a finalizat pe 6 noiembrie o ofertă publică de vânzare a până la 50 de milioane de acţiuni în vederea majorării capitalului social prin aportul în numerar al acţionarilor. Compania a vândut până la 46,9 milioane de acţiuni la preţul de 0,1 lei pe titlu, suma totală atrasă fiind de aproape 4,7 milioane de lei.

În urma ofertei, în cadrul căreia au subscris 89 de cumpărători, grupul austriac şi-a majorat deţinerile la compania din Buzău la 95,2% de la aproape 93% cât indică cele mai recente raportări de pe bursă.

Voestalpine Vae Apcarom este unicul producător de aparate de cale ferată din România şi deţine 70% din piaţa de tirfoane (şuruburi de oţel folosite la fixarea şinelor de cale ferată - n.red.). Pentru acest an compania şi-a bugetat un profit net de 11,4 mil. lei, în creştere de 2,4 ori faţă de anul precedent. Afacerile sunt prognozate să urce uşor, cu 2,8%, la aproape 120 mil. lei. Acţiunile Vae Apcarom erau în urcare cu circa 1,5% ieri şi se tranzacţionau la preţul de 0,69 lei/unitate. Compania are o capitalizare de 50,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO