Burse - Fonduri mutuale

Valentin Ţăruş vrea să aducă investitori noi la Farmaceutica Remedia

Valentin Ţăruş

Valentin Ţăruş

Autor: Radu Bostan

09.07.2015, 00:07 867

Omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş, principa­lul acţional al distribuitorului de medicamente Farma­ceu­tica Remedia (simbol bursier RMAH), vrea să atragă investitori noi în companie, sau să caute în piaţă oportunităţi de fuziune sau achiziţii ale unor alte firme sau active.

Compania are afaceri anuale de circa 240 milioane de lei şi valorează pe bursă 28,3 milioane de lei, principalii acţionari fiind Ţăruş, cu o participaţie de 66%, şi omul de afa­ceri german Lutz Stache, cu 16%.

Ţăruş, care a devenit proprie­tarul Remedia în urma procesului de privatizare în masă, a declarat an­te­rior că nu doreşte să vândă compania, însă ar fi deschis unei majorări de capital pentru a mări ponderea acţiunilor disponibile la tranzacţionare.

Farmaceutica Remedia deţine o cotă de 2% din piaţa de retail de medicamente, având o reţea naţională de 90 de farmacii proprii şi planul de a ajunge la o sută de farmacii până anul viitor.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO