Burse - Fonduri mutuale

Vanguard AM: Puţini administratori de bani pot bate piaţa pe termen lung

Vanguard AM: Puţini administratori de bani pot bate piaţa pe termen lung

Dragoş Dărăbuţ se aşteaptă ca fondurile de indici să ajungă la active de 20 mil. euro

Autor: Roxana Pricop

05.09.2014, 00:06 271
Epoca fondurilor de investiţii administrate activ nu va apune niciodată, chiar dacă sta­tis­ticile arată că foarte puţini manageri reuşesesc să obţină randamente mai mari decât piaţa, însă tot mai mulţi investitori vor opta pentru a-şi plasa economiile în fonduri de indici care nu fac decât să copieze pasiv piaţa, spune Dragoş Dărăbuţ, administratorul sin­gurului fond deschis de investiţii listat la bursă.
 
Anul 2014 este al treilea an consecutiv în care fondurile de indici aduc randamente mai mari decât fondurile de acţiuni administrate activ, ajutate de o evoluţie favorabilă a bursei de la Bucureşti.
 
„Nu cred că epoca fondurilor adminis­trate activ va apune vreodată, însă consider că activele fondurilor pe indici vor creşte şi în următorii ani. Pe perioade lungi de timp, foarte puţine fonduri administrate activ obţin o performanţă superioară pieţei sau unui indice care replică piaţa“, a spus Dragoş Dărăbuţ, directorul general al societăţii de administrare Vanguard Asset Management cu active în gestiune de 3,3 milioane de lei.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO